Over Kruidenwandeling

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 27-28 sep

    Davidsfonds viert! Hop met de Geit & Fotozoektocht

    Tijdens het ledenfeest nodigen we iedereen vriendelijk uit op een ludieke rally ' Hop met de geit' en een fotozoektocht met 2 CV's.  Deze...
  2. 29 sep

    Davidsfonds viert! Dessertenbuffet, Jaarprogramma & van Queen naar Opera

    Op zondag ontvangen we iedereen voor een gezellig dessertenbufffet en pianoconcert van Marc Erkens. We maken de uitslag van de fotozoekto...
  3. 06 okt

    Internationale taptoe in Oostende

    We gaan met de autocar naar Oostende. U geniet van een vrije voormiddag in Oostende. Om 13u30 begint de Internationale Taptoe België, een...
Toon alle activiteiten
08 sep

Kruidenwandeling

We maken een kruidenwandeling onder leiding van herboriste Inès Decuyper. 

zondag 8 september 2024 van 13:45 uur tot 18:00 uur

Met herboriste Inès gaan we op stap in eigen streek, Wannegem-Lede deel van de Vlaamse Ardennen. 


Tijdens de wandeling leren we wilde kruiden en vruchten kennen, de verhalen rondom die kruiden en het gebruik. Recepten en uitleg krijg je mee op papier.

Inès Decuyper  werkte tot 2021 als  verpleegkundige, maar volgde ook een 3-jarige opleiding tot herboriste. De geneeskracht van kruiden boeit haar. Ze verwerkt kruiden in diverse bereidingen.

De wandeling is zowel voor jong als ouder publiek. Ze duurt ongeveer 2u30. In het winkeltje van inès worden vooral huisgemaakte, streekeigen producten van korte keten verkocht zoals confituren, geleien, fruitjenevers, rabarberlimonade, choco, porto, zalf,... Ook voor diabetici is er een aanbod aanwezig.

Prijzen

Info over inschrijvingen... 

Prijs
€ 28  voor niet-leden
€ 25  voor leden

Locatie
We verzamelen aan parking  "Derijdt"  jagerstraat 64  9660 Brakel om  13u45. Vervolgens gaan we via carpooling naar Wannegem-Lede. We zijn terug rond 18u.

RESERVERING NOODZAKELIJK
via mail p.davidsfonds@gmail.com  & via OVERSCHRIJVING op rekening Davidsfonds Brakel-Lierde BE 81 6528 2151 6324

Plaatsen zijn beperkt : maximum  20 personen

Labels: 1 sessieActiviteitLokaalWandeling met gidsCultuurregio Vlaamse Ardennen